Mennyt toiminta


Annantalon Japanipäivä 9.4.2006 Helsingissä

MAY oli mukana Japanipäivällä sunnuntaina 9.4. esittelemässä toimintaansa yleisölle..

Kymmenvuotisjuhla lauantaina 20.5.2006 Espoon Otaniemessä

MAY juhli yhdessä TKK:n animeyhdistyksen Otakutin kanssa suomalaisen animefandomin10-vuotista historiaa.
 

Vuosikokous & Videoyö 3.-4.12.2005


Yhdistyksen vuosikokous järjestettiin lauantaina 3.12. klo 14:30 alkaen  osoitteessa Leppäsuonkatu 9 B, 1. krs. (Domus Academica - B-talo). Kokouksen jälkeen oli tilassa videoyö MAYn ja YAMAn jäsenille.

Mangapäivä 18.9.2005

MAY oli mukana Tennispalatsin Mangapäivässä 18.9.2005.
Lisätietoja tapahtumasta

Angsti-videoilta Uudella ylioppilastalolla tiistaina 12.4. klo 17

Yliopiston anime ja manga järjesti MAYn avustamana teemavideoillan tiistaina 12.4.2005 klo 17.00-21.00 Uuden ylioppilastalon Mannerheim-salissa (Mannerheimintie 5 A, 5 krs.). Illan teemana oli angsti. Tapahtuma sujui ongelmitta.

Annantalon Japanipäivä 10.4.2005 Helsingissä

MAY oli paikalla esittelemässä harrastusta ja toimintaansa yleisölle.

Helsingin XIX Sarjakuvafestivaalit 18.-19. syyskuuta 2004


Animecon 2004 10.-11.7. Jyväskylässä


Annantalon Japani-päivä 4.4.2004 Helsingissä


Piknik 29.5.2003

MAY järjesti piknikin Roihuvuoren japanilaiseen puutarhaan. Ohjelmassa oli lähinnä eväiden syöntiä ja hyvästä seurasta nauttimista.

Kauppaexcu 12.4.2003

Kauppaexcu järjestettiin keväisessä Helsingissä suhteellisen pienellä porukalla. Tutustuttiin lähiseudun alan liikkeisiin ja käytiin syömässä.

Taito ja taisto - Annantalon Japani-päivä 6.4.2003

Olimme innolla mukana Japani-tapahtumassa levittämässä manga- ja animetietoutta Suomen kansan keskuuteen. Sivistysoperaatiomme sujui mallikkaasti ja lukuisat uudet, ennen pimeydessä vaeltaneet, taisivat nähdä valosta ainakin pilkahduksen, muutamat jopa kokivat pysyvän valaistuksen. Pöydässä oli esillä mangoja ja myynnissä oli Kanhokuja ja kalentereita. Aivan normaalin näköisten jäsenten lisäksi pöydän takana pyöri myös Vampyyri prinsessa Miyu ja joku epämääräinen tyttöjen koulupuku. Yhteyksiä muihin Japani-aiheisiin yhdistyksiin on syntynyt ja tulevaisuudessa häämöttää yhteistyötä myös ei ainoastaan mangan ja animen maailmoihin keskittyneiden tahojen kanssa. Kiitokset kaikille auttaneille! Työ ja vaivannäkö eivät varmastikaan menneet hukkaan.

Mäenlaskua 22.2.

Otakut ja MAY organisoivat mäenlaskukoulutustilaisuuden lauantaina 22.2. Malminkartanon täyttömäkeen uskaltautui seitsemän huimapäistä laskijaa. Kaikki selvisivät enemmän tai vähemmän ehjinä, vaikka pulkkien olisi toivonut liukuvan enemmän kuin lentävän mäen pintaa pitkin alas. Mäenlaskun jälkeen oli ohjelmassa rentouttava saunailta Otaniemessä.

Pikkujoulut 30.11.2002

Infosivu Vietimme Gorsussa pikkujoulua kylmänä ja tuulisena marraskuun iltana. Mukana oli kolmisenkymmentä henkeä, joista suurin osa oli lukenut ja ottanut huomioon vaatesuosituksen eli ei mitään mustaa. Meillä oli erittäin hauskaa, joten haluamme nyt kertoa siitä jotain myös niille raukoille, jotka eivät syystä tai toisesta voineet paikalle tulla.

Oli toivottu, että osallistujista ainakin osa laittaisi tilaisuuteen jotain erityistä. Tuloksena oli muutama tonttutyttö, yksi cross dresser ja yukataan pukeutunut mieshenkilö, jolla oli päässään elegantti, vihreä mustekalapehmolelu. Edellä mainitun merenelävän lisäksi päähineitä edusti seitsemän tonttulakkia, joista kahdessa oli kissankorvat.

Paikalla oli myös muutama go-peli ja yksi mahjong, joilla pelasimme innolla. Taustalla soi luonnollisesti animejoululauluja ja Gorsun saunassakin oltiin.

Söimme vatsamme täyteen nuudelikeittoa ja jälkiruoaksi joulutorttuja ja kermakakkua, jota kutsuttiin virallisesti japanilaiseksi joulukakuksi. Kaikki syötiin tietenkin puikoilla. Oletteko koskaan yrittäneet syödä kermakakkua puikoilla? Se on kokemus sinänsä ja sitä kannattaa kokeilla joskus, joskaan ei missään vakavanvirallisessa tilanteessa.

Vuosikokous 2.11.2002

Vuosikokous järjestettiin Jämeräntaival 3A:n monitoimitilassa, Otaniemessä. Kokouksessa valittiin vuoden 2003 hallitus ja käsiteltiin muita ajankohtaisia asioita. Sihteerinä toimineen Unto Koskisen tilalle valittiin yksimielisesti Anne Laakso. Vuosikokouksen jälkeen oli allnighter, jossa esitettiin:

Erityisesti kiitos niille kaikille jotka osallistuivat alku- ja loppusiivoukseen. Topille koko tapahtumasta ja Jaakolle laitteiston lainasta sekä Riballe tykistä ja kankaasta. Kiitos myös aineiston lainaajille.

MAYn ja Otakujen Kabuki-excu 27.10.2002

Jo hieman ennen neljää oli sekalainen sakkimme kasaantunut Kabukin oven eteen. Pian sen jälkeen, kun oli päästy (tai ahtauduttu) sisälle ja saatu selko istumapakoista kuului tatamilta jo tyypillistä keskustelua: "Mistä Slayers-sarjasta sä nyt puhut?" "No siitä ensimmäisestä, ensimmäisestä jaksosta." Itseasiassa tatamilla ja molemmissa päydissä käytiin päällekkäin ainakin kuutta keskustelua, joten äänenvoimakkuus ylsi välillä jopa MAYn kokousten tasolle. Eräs aiheista oli ankerias. Onko se kala vai vaskitsa, joka asuu vedessä, tai ehkä iso kastemato? Onko se hyvää? Joku tiesi että se kiemurtelee vielä kuoltuaankin. Alettiin pohtia mitä ankerias-sushille kävisi.

Ankeriaat unohtuivat kun ruoat tuotiin pöytään. Hyvät tavat muistettiin eikä ruoka suussa puhuttu, joten melu väheni kiitettävästi. Ruokaa kehuttiin innolla silloin kun sitä ei ollut suussa.

Illan hyväksi päätteeksi osa lähti Orioniin katsoman Akira Kurosawan "Seitsemää samuraita" muiden jäädessä vielä viimeistelemään ateriaansa.

Hikaru no Go -videoilta 23.10.2002 Yligon kanssa

Ilta onnistui erinomaisesti, raportti sensuroitavana.

Ropecon -02

MAY oli aktiivisesti liikekannalla Ropeconissa. Olimme saaneet pöydän heti kaubamajan sisäänkäynnin luona ja sisään tulijat saivat heti näkyviinsä monitorin, joka näytti anime-trailereita. Innokkaat MAYn edustajat jakoivat satoja esitteitä MAYsta ja Animeunionista ja ihmiset tulivat myös itse kyselemään. Uusia jäseniä saatiin reilut 20.

Muuta anime-aiheista tapahtumaa olivat animeroolipelipaneeli, kissankorvapaja (jonka tuotanto herätti laajaa positiivista huomiota koko tapahtuman ajan) sekä tietysti animenäytökset auditoriossa.

Työtä on tehty ja vaivaa nähty, paljon verta, hikeä ja kyyneleitä on vuodatettu. Sydämelliset kiitokset kaikille auttaneille.

Annantalo kevät 2002

MAY oli keväällä edistämässä mangan ja animen suomenvalloitusta annantalon Taito ja Taisto-tapahtumassa, ja ihmisiä jopa eksyi esittelypöytämme luo! Hiukan harmittavasti olimme jo purkamassa pöytiä kun Ari-Matti Sarénin mangaa käsitellyt luento päättyi, mikä saattoi johtaa muutaman potentiaalisen käännynnäisen menetykseen... Englanninkieliset sivut aloitettu. Annantalon tapahtumassa tuli muutamia kysymyksiä suomea osaamattomilta henkilöiltä, joten alan kasaamaan sivuja kun aika antaa myöten.