Japani-päivä Annantalolla 6.4.2003
Vuodesta 1995 lähtien on Japanilaisen kulttuurin ystävät ry yhdessä Annantalon taidekeskuksen kanssa järjestänyt japanilaisen kulttuurin katselmuksen Helsingissä. Keväinen perinne jatkuu, Taito ja taisto esittelee taas Japanin kulttuuria monipuolisesti. Myös uutta on luvassa heti aamulla.
Sisälle pääsee klo 9.45. Juhlasalissa lausutaan klo 10 avaussanat, joiden jälkeen siellä esiintyy koto & shamisen -orkesteri Yomono-kai Japanista.
Sävelet virittävät oikeaan tunnelmaan - konsertin jälkeen vuorossa on nautintoa silmälle: japanilaisen Hofu-kain kimononäytös.
Klo 12 lähtien juhlasalissa alkavat budo- eli japanilaiset taistelutaitonäytökset. Alan kotimaiset huiput esiintyvät. Ohjelmassa on ensin Jousi: Heki ryu kyudo; Sai, tonfa: kobudo; Jutte, hanbo, tessen, yari (lyhyt): Kukishinden-ryu. Klo 13.30 alkavan budo-osuuden aloittaa Jo: aikido ja sitä seuraavat Bo, naginata, yari, bokken: Tenshin Shoden Katori Shinto ryu; Fukuroshinai, yari: Kashima-Shinryu. Klo 15 lähtien esitellään Shinaita: kendo; Niten-bokkeneita: Niten Ichi ryu; miekkaa Iaito: iaido ja Katanaa: tameshigiri.
Luentosalin ohjelma ja luennoitsijat: klo 12 Japanilainen perinnemusiikki, Antti Lappalainen; klo 13 Japanilainen jousi, Leif Bagge; klo 14 Bonsai, Teemu Oja.
Työpajoihin ja esittelyihin voi tutustua klo 10 ja 16 välillä. Mukana ovat ikebana, kalligrafia, origami, bonsai, manga ja japanilaiset pelit, kuten go. Japanilaisen teetaiteen, chadon, näytöstä voi seurata klo 13. Jos olo tuntuu siltä, että jostain kiristää, rentoutumisapua voi saada japanilaisesta Namikoshi-shiatsusta tai Anma-hieronnasta.
Annantalon kahvilaan houkuttelevat japanilaiset tuoksut. Voit torjua nälän japanilaisilla herkkupaloilla, vaikka sushilla, ja virkistäytyä juomalla vihreää teetä.
Toisen kerroksen näyttely esittelee tänä vuonna budonäytösten teemaan sopivasti liittyen japanilaisia aseita ja niiden restaurointia.
Toisessa kerroksessa on myös runsas basaari. Tarjolla on kirjoja, mangaa, animea, kalligrafiaa, grafiikkatarvikkeita, ruokatarvikkeita, japanilaisia esineitä - uutta ja antiikkia.
Tervetuloa tutustumaan Japanin kulttuurin eri muotoihin - mitä kaikkea voikaan harrastaa Suomessa! Tilaisuuteen on vapaa pääsy.
Lisätietoja Japanilaisen kulttuurin ystävät ry.